Kosovo traži međunarodni pozivni broj i internet domen

Objavljeno: 28.06.2008, 19:01h

Ministar za saobraćaj i telekomunikacije u Vladi Kosova Fatmir Ljimaj zatražio je danas na Svjetskom ekonomskom forumu u Monaku da Kosovo dobije međunarodni pozivni telefonski broj i internet domen, prenosi Beta. Ljimaj je naveo da se nedostatak pozivnog broja i međunarodnog domena na internetu do sada pravdao neriješenim statusom Kosova. "Nakon proglašenja nezavisnosti, stupanja na snagu novog Ustava i međunarodnog priznanja, zahtijevamo hitno rješenje kako bi Kosovu bilo omogućeno da bude ravnopravni partner u društvu telekomunikacija i informatičke tehnologije", kazao je on.

Ministar za saobraćaj i telekomunikacije u Vladi Kosova Fatmir Ljimaj zatražio je danas na Svjetskom ekonomskom forumu u Monaku da Kosovo dobije međunarodni pozivni telefonski broj i internet domen, prenosi Beta.

Ljimaj je naveo da se nedostatak pozivnog broja i međunarodnog domena na internetu do sada pravdao neriješenim statusom Kosova.

"Nakon proglašenja nezavisnosti, stupanja na snagu novog Ustava i međunarodnog priznanja, zahtijevamo hitno rješenje kako bi Kosovu bilo omogućeno da bude ravnopravni partner u društvu telekomunikacija i informatičke tehnologije", kazao je on.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register