Janjić: CG neće priznati Kosovo do 2009.

Objavljeno: 28.06.2008, 12:08h

Direktor beogradskog Foruma za etničke odnose Dušan Janjić izjavio je da ne očekuje da Podgorica prizna Kosovo prije parlamentarnih izbora 2009. godine. "Premijer Milo Đukanović će prvo da se bavi privatizacijom, a pogotovo je važna energetika, i da privuče što više kapitala u autoputeve. Zato očekujem da se u Crnoj Gori prvo dogode izbori, pa onda da Crna Gora otvori ovako delikatna politička pitanja kao što je Kosovo", kazao je Janjić podgoričkim Vijestima. Prema njegovim riječima, Crna Gora ima unutrašnje i spoljnopolitičke razloge da relativno brzo prizna Kosovo, ali i da takvu odluku odgodi.

Direktor beogradskog Foruma za etničke odnose Dušan Janjić izjavio je da ne očekuje da Podgorica prizna Kosovo prije parlamentarnih izbora 2009. godine.

"Premijer Milo Đukanović će prvo da se bavi privatizacijom, a pogotovo je važna energetika, i da privuče što više kapitala u autoputeve. Zato očekujem da se u Crnoj Gori prvo dogode izbori, pa onda da Crna Gora otvori ovako delikatna politička pitanja kao što je Kosovo", kazao je Janjić podgoričkim Vijestima.

Prema njegovim riječima, Crna Gora ima unutrašnje i spoljnopolitičke razloge da relativno brzo prizna Kosovo, ali i da takvu odluku odgodi.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register