Dvije godine članstva CG u UN

Objavljeno: 28.06.2008, 14:08h

Crna Gora je na današnji dan prije dvije godine primljena u UN i postala 192. članica Svjetske organizacije. Ministar inostranih poslova Milan Rožen rekao je da je Crna Gora već pokazala da svoje međunarodne aktivnosti u potpunosti bazira na principima Povelje UN. On je podsjetio da su UN, samo dvadesetak dana nakon obnove nezavisnosti, aklamacijom primile Crnu Goru u punopravno članstvo. "To je bila puna potvrda i podrška demokratski izraženoj narodnoj volji na referendumu održanom 21. maja 2006. godine i razumijevanje da će Crna Gora, kao nova članica, svoje međunarodne aktivnosti u potpunosti bazirati na principima Povelje UN", naveo je Roćen.

Crna Gora je na današnji dan prije dvije godine primljena u UN i postala 192. članica Svjetske organizacije. Ministar inostranih poslova Milan Rožen rekao je da je Crna Gora već pokazala da svoje međunarodne aktivnosti u potpunosti bazira na principima Povelje UN.

On je podsjetio da su UN, samo dvadesetak dana nakon obnove nezavisnosti, aklamacijom primile Crnu Goru u punopravno članstvo.

"To je bila puna potvrda i podrška demokratski izraženoj narodnoj volji na referendumu održanom 21. maja 2006. godine i razumijevanje da će Crna Gora, kao nova članica, svoje međunarodne aktivnosti u potpunosti bazirati na principima Povelje UN", naveo je Roćen.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register