Rudnici boksita u Nikšiću u gubitku od 15,7 miliona eura

Objavljeno: 27.06.2008, 20:51h

Rudnici boksita u Nikšiću prošle godine su imali gubitak od 15,7 miliona eura, a prihodi su uvećani za 5,4 miliona eura, navedeno je danas u izvještaju o poslovanju koji je saopštila kompanija. "Aktivnosti novog vlasnika počele su da daju pozitivne rezultate. Oni, međutim, još nisu na željenom nivou, imajući u vidu, pije svega, visok nivo preuzetih obaveza, posebno u pogledu broja zaposlenih, dosledne primjene kolektivnog ugovora, što je za posledicu imalo povećanje zarada, a samim tim i ukupnih troškova Rudnika Boksita", navela je kompanija. Ukupni prihodi kompanije su bili veći od 30 miliona eura, dok su troškovi bili 48,2 miliona eura. U narednom periodu predstoji racionalizacija svih vidova potrošnje, kao i modernizacija proizvodnje uz dodatno povećanje prodajne cijene rude, navela je kompanija.

Rudnici boksita u Nikšiću prošle godine su imali gubitak od 15,7 miliona eura, a prihodi su uvećani za 5,4 miliona eura, navedeno je danas u izvještaju o poslovanju koji je saopštila kompanija.

"Aktivnosti novog vlasnika počele su da daju pozitivne rezultate. Oni, međutim, još nisu na željenom nivou, imajući u vidu, pije svega, visok nivo preuzetih obaveza, posebno u pogledu broja zaposlenih, dosledne primjene kolektivnog ugovora, što je za posledicu imalo povećanje zarada, a samim tim i ukupnih troškova Rudnika Boksita", navela je kompanija.

Ukupni prihodi kompanije su bili veći od 30 miliona eura, dok su troškovi bili 48,2 miliona eura.

U narednom periodu predstoji racionalizacija svih vidova potrošnje, kao i modernizacija proizvodnje uz dodatno povećanje prodajne cijene rude, navela je kompanija.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register