Pokrenuta istraga zbog slika sa kukastim krstovima

Objavljeno: 27.06.2008, 20:59h

Protiv 12 maturanata Srednje škole "Fra Andrija Kačić Miošić" iz Makarske, koji su se za školski godišnjak fotografisali pored kukastog krsta, hrvatska policija je u saradnji sa Državnim tužilaštvom pokrenula istragu. Tužilaštvo će odlučiti da li protiv maturanta treba podići krivične prijave. Maturanti makarske srednje škole fotografisali su se na proslavi mature sa kukastim krstom, a slike 12 učenika objavljene su u školskom časopisu koji izlazi jednom godišnje. Prije nekoliko dana maturanti istog razreda paradirali su gradom u majicama na kojima je pisalo "Četvrti de – Iber ales", a jedan od njih čak je predlagao da pjesma Marka Perkovića Tompsona "Jasenovac i Gradiška Stara" bude himna njihove generacije, prenijela jke agencija Srna.

Protiv 12 maturanata Srednje škole "Fra Andrija Kačić Miošić" iz Makarske, koji su se za školski godišnjak fotografisali pored kukastog krsta, hrvatska policija je u saradnji sa Državnim tužilaštvom pokrenula istragu.

Tužilaštvo će odlučiti da li protiv maturanta treba podići krivične prijave.

Maturanti makarske srednje škole fotografisali su se na proslavi mature sa kukastim krstom, a slike 12 učenika objavljene su u školskom časopisu koji izlazi jednom godišnje.

Prije nekoliko dana maturanti istog razreda paradirali su gradom u majicama na kojima je pisalo "Četvrti de – Iber ales", a jedan od njih čak je predlagao da pjesma Marka Perkovića Tompsona "Jasenovac i Gradiška Stara" bude himna njihove generacije, prenijela jke agencija Srna.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register