Rastu cijene nekretnina u Makedoniji

Objavljeno: 31.01.2008, 19:52h

Cijene nekretnina na jugoistoku Europe doživjele su dramatične promjene u posljednjih tri godine i dok su u Hrvatskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori mnoge nekretnine, posebno u priobalnom dijelu, precijenjene, u Makedoniji tržište željno očekuje primanje države u NATO savez u nadi da će se cijena nekretnina udvostručiti, piše Balkaninsight.com. Najznačajniji kupci makedonskih stanova u posljednje vrijeme dolaze iz Slovenije. Stanovi i apartmani s pogledom na Ohridsko jezero Slovenci kupuju bez previše sustezanja i cijena obično nije u pitanju. Cijene su, u očekivanju pozitivne klime za prodaju, već porasle i mnoge nekretnine su već povučene s tržišta, pa je cijena s 800 do 1000 eura u stana u centru Skopja već skočila na 1400, dok je npr. u okolini Ohrida kvadrat 450 eura, dok je u istorijskom centru 1000 eura kvadrat.

Cijene nekretnina na jugoistoku Europe doživjele su dramatične promjene u posljednjih tri godine i dok su u Hrvatskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori mnoge nekretnine, posebno u priobalnom dijelu, precijenjene, u Makedoniji tržište željno očekuje primanje države u NATO savez u nadi da će se cijena nekretnina udvostručiti, piše Balkaninsight.com.

Najznačajniji kupci makedonskih stanova u posljednje vrijeme dolaze iz Slovenije. Stanovi i apartmani s pogledom na Ohridsko jezero Slovenci kupuju bez previše sustezanja i cijena obično nije u pitanju.

Cijene su, u očekivanju pozitivne klime za prodaju, već porasle i mnoge nekretnine su već povučene s tržišta, pa je cijena s 800 do 1000 eura u stana u centru Skopja već skočila na 1400, dok je npr. u okolini Ohrida kvadrat 450 eura, dok je u istorijskom centru 1000 eura kvadrat.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register