Srđanu Aleksiću ulica u Bihaću

Objavljeno: 30.01.2008, 09:35h

Stanovnici prvog prilaznog puta u Ulici Ivana Franje Jukića u Bihaću žele da se njihova ulica zove po Srđanu Aleksiću, mladom Trebinjcu, koji je prije 15 godina žrtvovao vlastiti život da bi spasio svog druga Alena Glavovića, pišu banjalučke Nezavisne novine. Mještani kažu da imaju puno razloga da svoju ulicu nazovu po Srđanu. U toj ulici živi dosta porodica koje su za vrijeme rata prognane iz Kozarske/Bosanske Dubice, Bijeljine i Prijedora. Sastav komšiluka je multietnički. Ideju da njihova ulica dobije ime Srđana Aleksića podržavaju Muhamed i Nada Rošić, doseljenici iz Dubice, Božo Balen iz Bihaća, Muhamed Alagić iz Bijeljine, Sara Vil iz Banjaluke, dr Zuher Abu Riveld iz Sirije i mnogi drugi.  

Stanovnici prvog prilaznog puta u Ulici Ivana Franje Jukića u Bihaću žele da se njihova ulica zove po Srđanu Aleksiću, mladom Trebinjcu, koji je prije 15 godina žrtvovao vlastiti život da bi spasio svog druga Alena Glavovića, pišu banjalučke Nezavisne novine.

Mještani kažu da imaju puno razloga da svoju ulicu nazovu po Srđanu. U toj ulici živi dosta porodica koje su za vrijeme rata prognane iz Kozarske/Bosanske Dubice, Bijeljine i Prijedora. Sastav komšiluka je multietnički.

Ideju da njihova ulica dobije ime Srđana Aleksića podržavaju Muhamed i Nada Rošić, doseljenici iz Dubice, Božo Balen iz Bihaća, Muhamed Alagić iz Bijeljine, Sara Vil iz Banjaluke, dr Zuher Abu Riveld iz Sirije i mnogi drugi.  

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register