Neolitsko naselje otkriveno u Egiptu

Objavljeno: 30.01.2008, 13:33h

Tim američkih arheologa je pronašao u potpunosti očuvano neolitsko naselje u oazi Fajuma, 100 kilometara od Kaira, saopštio je egipatski Vrhovni savjet za antikvitete, prenose agencije. "Tim je obavio elektromagnetna mjerenja koja su pokazala da u području Karanisa postoje redovi ulica i zidova, jedni iz drugih", rekao je predsjednik savjeta Zahi Havas. "Među pronađenim ruševinama su ostaci zidova, kuća od pečene gline i krečnjaka, a uočljiva su i mjesta na kojima su se nalazile peći i ambari", dodao je Havas.

Tim američkih arheologa je pronašao u potpunosti očuvano neolitsko naselje u oazi Fajuma, 100 kilometara od Kaira, saopštio je egipatski Vrhovni savjet za antikvitete, prenose agencije.

"Tim je obavio elektromagnetna mjerenja koja su pokazala da u području Karanisa postoje redovi ulica i zidova, jedni iz drugih", rekao je predsjednik savjeta Zahi Havas.

"Među pronađenim ruševinama su ostaci zidova, kuća od pečene gline i krečnjaka, a uočljiva su i mjesta na kojima su se nalazile peći i ambari", dodao je Havas.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register