MPC ne može na sahranu Hristodulosa

Objavljeno: 30.01.2008, 16:44h

Delegaciji Makedonske pravoslavne crkve nije omogućeno da prisustvuje sahrani grčkog arhiepiskopa Hristodulosa, potvrđeno je agenciji Beta u makedonskom Ministarstvu inostranih poslova u Skoplju. U MIP-u je rečeno da se u obrazloženju te odluke navodi da makedonska delegacija ne može da prisustvuje sahrani poglavara Grčke pravoslavne crkve Hristodulosa u četvrtak zato što je MPC kanonski nepriznata. Makedonski MIP je izrazio žaljenje zbog takve odluke grčkih crkvenih vlasti. Arhiepiskop Hristodulos (69) preminuo je u ponedjeljak od posledica raka jetre. MPC koja je 1967. godine samostalno proglasila autokefalnost, ne priznaje nijedna pomjesna pravoslavna crkva.

Delegaciji Makedonske pravoslavne crkve nije omogućeno da prisustvuje sahrani grčkog arhiepiskopa Hristodulosa, potvrđeno je agenciji Beta u makedonskom Ministarstvu inostranih poslova u Skoplju.

U MIP-u je rečeno da se u obrazloženju te odluke navodi da makedonska delegacija ne može da prisustvuje sahrani poglavara Grčke pravoslavne crkve Hristodulosa u četvrtak zato što je MPC kanonski nepriznata.

Makedonski MIP je izrazio žaljenje zbog takve odluke grčkih crkvenih vlasti.

Arhiepiskop Hristodulos (69) preminuo je u ponedjeljak od posledica raka jetre.

MPC koja je 1967. godine samostalno proglasila autokefalnost, ne priznaje nijedna pomjesna pravoslavna crkva.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register