Lajčak: RS nema pravo na otcjepljenje

Objavljeno: 30.01.2008, 19:30h

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak izjavio je da Republika Srpska nema pravo na otcjepljenje od BiH i da, isto tako, niko ne može jednostrano ukinuti RS, saopšteno je iz OHR-a. "BiH je međunarodno priznata država, njen teritorijalni integritet zagarantovan je Dejtonskim sporazumom, a njeno postojanje se ne može dovoditi u pitanje", rekao je Lajčak reagujući na jučerašnju izjavu premijera RS Milorada Dodika da će njegova stranka tražiti pravo na samoopredjeljenje, uključujući i opciju za otcjepljenje RS u predstojećim razgovorima o ustavnom uređenju BiH, te da "može da bude i disolucije".

Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak izjavio je da Republika Srpska nema pravo na otcjepljenje od BiH i da, isto tako, niko ne može jednostrano ukinuti RS, saopšteno je iz OHR-a.

"BiH je međunarodno priznata država, njen teritorijalni integritet zagarantovan je Dejtonskim sporazumom, a njeno postojanje se ne može dovoditi u pitanje", rekao je Lajčak reagujući na jučerašnju izjavu premijera RS Milorada Dodika da će njegova stranka tražiti pravo na samoopredjeljenje, uključujući i opciju za otcjepljenje RS u predstojećim razgovorima o ustavnom uređenju BiH, te da "može da bude i disolucije".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register