Kosovo će se suočiti sa nestašicom struje?

Objavljeno: 30.01.2008, 10:08h

Kosovo bi se moglo suočiti sa velikim problemom snabdijevanja električnom energijom u slučaju proglašenja nezavisnosti, što bi moglo da pogodi i misiju EU, koja bi trebalo da zamijeni UN, upozorava Fajnenšel tajms. Neispunjavanje energetskih potreba dva miliona Kosovara, što se vidi po čestim prekidima i redukcijama struje, pokreće pitanje ispravnosti načina kojim se Kosovom upravljalo pod administracijom UN, navodi FT. FT zaključuje da bi bliska budućnost mogla da donese samo nove redukcije, s obzirom na to da Srbija prijeti da će na nezavisnost Kosova odgovoriti nespecifikovanim sankcijama, koje bi mogle da uključe i prekid dostave električne energije.

Kosovo bi se moglo suočiti sa velikim problemom snabdijevanja električnom energijom u slučaju proglašenja nezavisnosti, što bi moglo da pogodi i misiju EU, koja bi trebalo da zamijeni UN, upozorava Fajnenšel tajms.

Neispunjavanje energetskih potreba dva miliona Kosovara, što se vidi po čestim prekidima i redukcijama struje, pokreće pitanje ispravnosti načina kojim se Kosovom upravljalo pod administracijom UN, navodi FT.

FT zaključuje da bi bliska budućnost mogla da donese samo nove redukcije, s obzirom na to da Srbija prijeti da će na nezavisnost Kosova odgovoriti nespecifikovanim sankcijama, koje bi mogle da uključe i prekid dostave električne energije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register