Sjutra se nastavljaju pregovori opozicije i vlasti

Objavljeno: 30.09.2007, 12:42h

Predstavnici skupštinske većine i parlamentarne opozicije nastaviće sjutra pregovore o postizanju konsenzusa u procesu donošenja novog ustava, prvog u nezavisnoj Crnoj Gori. Nakon poslednjeg sastanka potpredsjednik Bošnjačke stranke Kemal Purišić rekao je da su predstavnici vlasti i parlamentarne opozicije postigli napredak u pregovorima o novom ustavu, ali da on mora proći provjeru partijskih struktura. Crnogorska vlast nije u predlogu preambule nabrajala narode, dok je opozicija odustala od zahtjeva da se definiše da je Crna Gora "država ravnopravnih građana i naroda koje bi nabrojali", čime su obje strane napravile ustupak. Prema tvrdnjama učesnika pregovora, odredba o državljanstvu je do sada najspornije pitanje.

Predstavnici skupštinske većine i parlamentarne opozicije nastaviće sjutra pregovore o postizanju konsenzusa u procesu donošenja novog ustava, prvog u nezavisnoj Crnoj Gori.

Nakon poslednjeg sastanka potpredsjednik Bošnjačke stranke Kemal Purišić rekao je da su predstavnici vlasti i parlamentarne opozicije postigli napredak u pregovorima o novom ustavu, ali da on mora proći provjeru partijskih struktura.

Crnogorska vlast nije u predlogu preambule nabrajala narode, dok je opozicija odustala od zahtjeva da se definiše da je Crna Gora "država ravnopravnih građana i naroda koje bi nabrojali", čime su obje strane napravile ustupak.

Prema tvrdnjama učesnika pregovora, odredba o državljanstvu je do sada najspornije pitanje.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register