Mandić: Državljanstvo Srbije tražiće oko 200.000 Crnogoraca

by | sep 30, 2007 | Novosti | 0 comments

Lider Srpske liste Andrija Mandić rekao je danas da će državljanstvo Srbije naredne godine zatražiti oko 200.000 građana Crne Gore, koji Srbiju doživljavaju kao svoju zemlju. Mandić je odbacio mogućnost da državljani Crne Gore koji dobiju srpsko državljanstvo izgube crnogorsko, navodeći da su takve priče "prljava kampanja vlasti uperena protiv sopstvenih građana".

"Anketa SL pokazuje da se naredne godine može očekivati da oko 200.000 građana Crne Gore zatraži državljanstvo Srbije", rekao je Mandić podgoričkim medijima.

On je najavio da će ta opoziciona koalicija od narednog mjeseca održavati tribine u svim crnogorskim gradovima, na kojima će građanima objašnjavati da niko nema pravo da im oduzme već stečeno državljanstvo i da je to suprotno Ustavu i svim domaćim i međunarodnim pravnim aktima.

Mandić je dodao da su priče o oduzimanju crnogorskog državljanstva "kampanja zastrašivanja, koja pokazuje da u Crnoj Gori postoji nedemokratski režim, spreman da brutalno manipuliše najdelikatnijim osećanjima, slobodom i identitetom svojih građana".

0 Comments

Submit a Comment