Uhapšen bivši načelnik GŠ armije Makedonije

Objavljeno: 31.07.2007, 22:15h

General u penziji, bivši načelnik Generalštaba Armije Makedonije Metodij Stamboliski uhapšen je danas zbog sumnje da je 2001. godine zloupotrijebio službeni položaj i oštetio državu za 1.800.000 eura, prenijela je agencija Beta. U krivičnoj prijavi protiv Stamboliskog piše da je on 2001. godine od skopskog metalskog zavoda naručio tri puta više rezervnih djelova za bugarske tenkove T-55, iako je komisija ministarstva za odbranu odobrila nabavku manju za 45 miliona eura. Portparol makedonske policije Ivo Kotevski izjavio je da MUP traži pritvor za generala Stamboliskog i proširenje istrage. Mediji u Skoplju javili su da će na ispitivanje biti pozvan i bivši premijer Vlado Bučkovski koji je 2001. godine bio ministar odbrane.

General u penziji, bivši načelnik Generalštaba Armije Makedonije Metodij Stamboliski uhapšen je danas zbog sumnje da je 2001. godine zloupotrijebio službeni položaj i oštetio državu za 1.800.000 eura, prenijela je agencija Beta.

U krivičnoj prijavi protiv Stamboliskog piše da je on 2001. godine od skopskog metalskog zavoda naručio tri puta više rezervnih djelova za bugarske tenkove T-55, iako je komisija ministarstva za odbranu odobrila nabavku manju za 45 miliona eura.

Portparol makedonske policije Ivo Kotevski izjavio je da MUP traži pritvor za generala Stamboliskog i proširenje istrage.

Mediji u Skoplju javili su da će na ispitivanje biti pozvan i bivši premijer Vlado Bučkovski koji je 2001. godine bio ministar odbrane.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register