MANS najavila krivičnu prijavu protiv Jankovića

Objavljeno: 31.07.2007, 13:05h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) je pozvao danas predsjednika opštine Cetinje Milovana Jankovića da odmah raskine ugovore o prodaji zemljišta na Karuču i preuzme punu odgovornost za njihovo zaključivanje i štetu koja će po tom osnovu nastati po budžet prijestonice.

MANS je podsjetila da je Skupština Prestonice Cetinje poništila 22. jula prethodnu odluku o prodaji tri parcele u zalivu Karuč (Skadarsko jezero), površine oko 26.000 metara kvadratnih, čime je prestao da postoji i pravni osnov za validnost kupoprodajnih ugovora o prodaji tog zemljišta.

"Imajući u vidu da će raskidanje pomenutih ugovora i eventualni sudski spor sa trenutnim vlasnicima zemljišta značajno oštetiti budžet prestonice, kao i činjenicu da Janković, kao predsjednik snosi najveću odgovornost za sklapanje takvih ugovora, MANS će nakon prikupljanja dodatne dokumentacije oko prodaje zemljišta, Upravi policije i državnom tužiocu podnijeti krivičnu prijavu protiv Milovana Jankovića zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog vršenja službene dužnosti", navodi se u saopštenju koje je potpisao Dejan Milovac, koordinator MANS za prostorno planiranje i izgradnju objekata.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register