Dopunjena krivičnu prijavu protiv prodavaca tuđih vaučera

Objavljeno: 31.07.2007, 21:31h

Kriminalistička policija Područne jedinice Podgorica je podnijela danas Specijalnom državnom tužiocu za organizovani kriminal poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave protiv tri državljanina Hrvatske, sedam osoba iz Rožaja i jedne sa Cetinja zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela zločinačko udruživanje, pranje novca, falsifikovanje isprave i prevara, saopštila je Uprava policije. Prema optužnici, hrvatski državljanin Svetozar Stojanović, Damir Stamečki, Igor Isaković, Cetinjanka Ljiljana Drašković i Rožajci Nermin Murić, Ernes Mehović, Sadat Dacić, Rijad Ganić, Rafet Sinanović, Nermin Škrijelj i maloljetni A.N., terete se za nezakonitu trgovinu hartijama od vrijednosti. U optužnici je navedeno da su optuženi nabavili spiskove vlasnika akcija u Eurobrokeru, nakon čega su izradili lažna dokumenta i na osnovu dobijenog spiska i lažnih isprava neovlašćeno prodavali akcije. Uprava policije je danas saopštila da se, na osnovu kriminalističke obrade, sumnja da su pomenute osobe, na organizovan način i po prethodnom dogovoru, a u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, preko Brokerske kuće Еuro broker Budva, prodavali akcije privatizaciono – investicionih fondova, u vlasništvu građana Crne Gore, bez njihovog znanja i ovlašćenja, Policija sumnja da su osumnjičeni oštetili 97 građana iz Berana, Rožaja i Pljevalja, te da su pribavili protivpravnu imovinsku korist od 182.001,00 eura. Policija je protiv ovih osoba ranije podnijela krivičnu prijavu, sumnjičeći ih da su na štetu 1.295 crnogorskih građana počinila ista krivična djela.

Kriminalistička policija Područne jedinice Podgorica je podnijela danas Specijalnom državnom tužiocu za organizovani kriminal poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave protiv tri državljanina Hrvatske, sedam osoba iz Rožaja i jedne sa Cetinja zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela zločinačko udruživanje, pranje novca, falsifikovanje isprave i prevara, saopštila je Uprava policije.

Prema optužnici, hrvatski državljanin Svetozar Stojanović, Damir Stamečki, Igor Isaković, Cetinjanka Ljiljana Drašković i Rožajci Nermin Murić, Ernes Mehović, Sadat Dacić, Rijad Ganić, Rafet Sinanović, Nermin Škrijelj i maloljetni A.N., terete se za nezakonitu trgovinu hartijama od vrijednosti. U optužnici je navedeno da su optuženi nabavili spiskove vlasnika akcija u Eurobrokeru, nakon čega su izradili lažna dokumenta i na osnovu dobijenog spiska i lažnih isprava neovlašćeno prodavali akcije.

Uprava policije je danas saopštila da se, na osnovu kriminalističke obrade, sumnja da su pomenute osobe, na organizovan način i po prethodnom dogovoru, a u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, preko Brokerske kuće Еuro broker Budva, prodavali akcije privatizaciono – investicionih fondova, u vlasništvu građana Crne Gore, bez njihovog znanja i ovlašćenja,

Policija sumnja da su osumnjičeni oštetili 97 građana iz Berana, Rožaja i Pljevalja, te da su pribavili protivpravnu imovinsku korist od 182.001,00 eura.

Policija je protiv ovih osoba ranije podnijela krivičnu prijavu, sumnjičeći ih da su na štetu 1.295 crnogorskih građana počinila ista krivična djela.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register