Od danas jeftiniji roming u EU

Objavljeno: 30.06.2007, 15:34h

Uredba o jeftinijiem romingu u EU stupila je danas na snagu, prenijele su agencije, podsjećajući da je uredba o tome objavljena juče u službenom glasilu Evropske unije. Prema uredbi, koja će važiti tri godine, cijene rominga za odlazne pozive iz inostranstva ograničavaju se na 0,49 eura po minutu, a za dolazne pozive u inostranstvu na 0,24 eura. Gornja ograničenja će biti primjenjivana tokom prve godine važenja uredbe, a nakon toga bi se postupno smanjivala. U drugoj godini odlazni pozivi u inostranstvu bili bi naplaćivani 0,46 eura, a dolazni 0,22 eura, a u trećoj 0,43 i 0,19 eura.

Uredba o jeftinijiem romingu u EU stupila je danas na snagu, prenijele su agencije, podsjećajući da je uredba o tome objavljena juče u službenom glasilu Evropske unije.

Prema uredbi, koja će važiti tri godine, cijene rominga za odlazne pozive iz inostranstva ograničavaju se na 0,49 eura po minutu, a za dolazne pozive u inostranstvu na 0,24 eura.

Gornja ograničenja će biti primjenjivana tokom prve godine važenja uredbe, a nakon toga bi se postupno smanjivala. U drugoj godini odlazni pozivi u inostranstvu bili bi naplaćivani 0,46 eura, a dolazni 0,22 eura, a u trećoj 0,43 i 0,19 eura.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register