MANS osumnjičio bivšeg opštinskog funkcionera

Objavljeno: 28.06.2007, 12:31h

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) saopštila je da je danas Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici i Upravi policije predala krivičnu prijavu protiv bivšeg sekretara za planiranje i uređenje prostora Opštine Podgorice Vasilija Đukanovića, zbog sumnje da je tokom vršenja funkcije više puta zloupotrijebio službeni položaj. Kako se navodi, osumnjičeni je građevinskoj firmi EVRO STAN i njenom vlasniku, Mahmutu Bešliću omogućio da, po osnovu nelegalne gradnje nekoliko objekata u Podgorici, stekne ogroman profit i izbjegne plaćanje novčanih kazni zbog nelegalne gradnje, čime je opštinski budžet oštetio za najmanje 30.000 eura. U krivičnoj prijavi, Đukanović se tereti i da je zbog svjesnog propuštanja dužnosti nadzora nad nelegalnim objektima Bešlića, za sebe i za treća lica pribavio značajnu imovinsku korist.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) saopštila je da je danas Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici i Upravi policije predala krivičnu prijavu protiv bivšeg sekretara za planiranje i uređenje prostora Opštine Podgorice Vasilija Đukanovića, zbog sumnje da je tokom vršenja funkcije više puta zloupotrijebio službeni položaj.

Kako se navodi, osumnjičeni je građevinskoj firmi EVRO STAN i njenom vlasniku, Mahmutu Bešliću omogućio da, po osnovu nelegalne gradnje nekoliko objekata u Podgorici, stekne ogroman profit i izbjegne plaćanje novčanih kazni zbog nelegalne gradnje, čime je opštinski budžet oštetio za najmanje 30.000 eura.

U krivičnoj prijavi, Đukanović se tereti i da je zbog svjesnog propuštanja dužnosti nadzora nad nelegalnim objektima Bešlića, za sebe i za treća lica pribavio značajnu imovinsku korist.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register