Bler postao izaslanik za Bliski istok

Objavljeno: 28.06.2007, 10:38h

Toni Bler, koji je juče napustio mjesto britanskog premijera, istoga dana je postavljen na dužnost izaslanika UN, EU, Rusije i SAD za Bliski istok, čiji će zadatak biti da pomogne u traganju za mirom u tom regionu. Rusija i neke članice EU su se protivile novom Blerovom namještenju, jer im se nije dopadalo to što je Blera nametala Bijela kuća, niti njegovi stavovi o bliskoistočnim problemima. Kamen spoticanja je bila i Blerova uloga u iračkom ratu, te njegova podrška prošlogodišnjoj izraelskoj invaziji na Liban. Izraelci vole Tonija Blera, jer smatraju da je na njihovoj starni. Iz istog razloga, Palestinci mu ne vjeruju. Blerov mandat je ograničen, pošto treba da se pozabavi poboljšanjem palestinske uprave, kao i ekonomske i bezbjednosne situacije na palestinskim teritorijama.

Toni Bler, koji je juče napustio mjesto britanskog premijera, istoga dana je postavljen na dužnost izaslanika UN, EU, Rusije i SAD za Bliski istok, čiji će zadatak biti da pomogne u traganju za mirom u tom regionu.

Rusija i neke članice EU su se protivile novom Blerovom namještenju, jer im se nije dopadalo to što je Blera nametala Bijela kuća, niti njegovi stavovi o bliskoistočnim problemima.

Kamen spoticanja je bila i Blerova uloga u iračkom ratu, te njegova podrška prošlogodišnjoj izraelskoj invaziji na Liban.

Izraelci vole Tonija Blera, jer smatraju da je na njihovoj starni. Iz istog razloga, Palestinci mu ne vjeruju.

Blerov mandat je ograničen, pošto treba da se pozabavi poboljšanjem palestinske uprave, kao i ekonomske i bezbjednosne situacije na palestinskim teritorijama.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register