Bler danas odlazi, Braun novi premijer

Objavljeno: 27.06.2007, 08:20h

Poslije 10 godina na čelu zemlje, britanski premijer Toni Bler danas podnosi ostavku, a na njegovo mjesto dolazi novi lider vladajuće Laburističke partije Gordon Braun, koji je u proteklih 10 godina bio na položaju ministra finansija, najavljuje BBC. Bler će se danas prvo pojaviti u parlamentu, gdje će posljednji put odgovarati na pitanja poslanika, da bi se potom uputio u Bakingemsku palatu, kako bi kraljici Elizabeti formalno podnio ostavku. Kraljica će potom primiti Gordona Brauna od koga će zatražiti da formira vladu i tako naslijedi svog dugogodišnjeg saradnika i rivala. U posljednjih 100 godina jedino je Margaret Tačer na mjestu britanskog premijera bila duže od Blera, koji sa unutrašnjepolitičke scene odlazi sa 54 godine.

Poslije 10 godina na čelu zemlje, britanski premijer Toni Bler danas podnosi ostavku, a na njegovo mjesto dolazi novi lider vladajuće Laburističke partije Gordon Braun, koji je u proteklih 10 godina bio na položaju ministra finansija, najavljuje BBC.

Bler će se danas prvo pojaviti u parlamentu, gdje će posljednji put odgovarati na pitanja poslanika, da bi se potom uputio u Bakingemsku palatu, kako bi kraljici Elizabeti formalno podnio ostavku.

Kraljica će potom primiti Gordona Brauna od koga će zatražiti da formira vladu i tako naslijedi svog dugogodišnjeg saradnika i rivala.

U posljednjih 100 godina jedino je Margaret Tačer na mjestu britanskog premijera bila duže od Blera, koji sa unutrašnjepolitičke scene odlazi sa 54 godine.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register