Nekadašnjem tužiocu prijeti zatvor zbog puštanja ‘zemunaca’

by | jun 26, 2007 | Novosti | 0 comments

Na postoji valjano objašnjenje zašto je nekadašnji beogradski okružni tužilac Rade Terzić dao obavezno uputstvo Četvrtom opštinskom tužilaštvu da pripadnike zemunskog klana pušte iz pritvora u jesen 2001. godine. Ovaj slučaj bi bio razjašnjen kada bi Terzić rekao od koga je dobio naređenje da prekrši zakon, kazao je za Blic profesor Goran Ilić sa Pravnog fakulteta u Beogradu.

"Terzić bi mogao da odgovara za kršenja zakona sudija, tužilaca i njihovih zamenika, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Delo nije zatarelo jer ono nastupa po isteku duple kazne od pet godina. Ukoliko bi se dokazalo da je Terziću naređeno da krši zakon, postupak bi mogao da se povede i protiv nekog za podstrekivanje, za šta je predviđena ista kazna", objašnjava profesor Ilić.

On napominje da je Mioljub Vitorović, nekadašnji zamjenik četvrtog opštinskog tužioca, nadležan za postupak protiv „zemunaca" zbog otmice Miroslava Miškovića, iznio još podataka koji bi mogli da bude predmet jedinstvene istrage.

Vitorović je preksinoć u emisiji Poligraf na B92 rekao da je Dušan Spasojević pušten iz pritvora u septembru 2001. i da se on složio sa tim, ali da ga niko iz Okružnog tužilaštva nije obavijestio da oni vode postupak protiv iste osobe zbog iznude.

0 Comments

Submit a Comment