Željeznica odbila da pomogne povrijeđenima?

Objavljeno: 31.05.2007, 10:03h

Osnovni sud u Podgorici zatražiće od Željeznice Crne Gore tonski snimak razgovora dvojice njenih službenika koji navodno potvrđuje da je neko iz rukovodstva odbio da, nekoliko minuta nakon tragedije 23. januara prošle godine, ustupi službeno šinsko vozilo za hitan prevoz povrijeđenih putnika, pišu Vijesti. Takav nalog sud će uputiti na zahtjev Biserke Boričić, čiji je suprug Đorđije umro tri sata nakon nesreće, tokom puta za bolnicu. "Imam informaciju da je šef službe za mehanizaciju Zdravko Medenica razgovarao sa dispečarom Radovanom Gogićem čim je čuo za nesreću, nudeći drezinu, na koju može stati oko 30 osoba, za prebacivanje povrijeđenih. Dispečar je obavijestio nadležne, ali su oni odbili da daju odobrenje. O tome u Željeznici postoji audio snimak", rekla je Biserka Boričić na suđenju.

Osnovni sud u Podgorici zatražiće od Željeznice Crne Gore tonski snimak razgovora dvojice njenih službenika koji navodno potvrđuje da je neko iz rukovodstva odbio da, nekoliko minuta nakon tragedije 23. januara prošle godine, ustupi službeno šinsko vozilo za hitan prevoz povrijeđenih putnika, pišu Vijesti.

Takav nalog sud će uputiti na zahtjev Biserke Boričić, čiji je suprug Đorđije umro tri sata nakon nesreće, tokom puta za bolnicu.

"Imam informaciju da je šef službe za mehanizaciju Zdravko Medenica razgovarao sa dispečarom Radovanom Gogićem čim je čuo za nesreću, nudeći drezinu, na koju može stati oko 30 osoba, za prebacivanje povrijeđenih. Dispečar je obavijestio nadležne, ali su oni odbili da daju odobrenje. O tome u Željeznici postoji audio snimak", rekla je Biserka Boričić na suđenju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register