Rusija neće podržati rezoluciju

Objavljeno: 31.05.2007, 21:28h

Rusija neće podržati novi nacrt rezolucije SB UN o Kosovu, koji su predstavile SAD i EU, rekao je danas stalni predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin. "Mi ne namjeravamo da radimo po američko-evropskom tekstu… Unijete popravke imaju čisto kozmetički karakter i ne daju odgovor ni na jednu osnovnu zabrinutost Rusije", rekao je Čurkin, prenijela je agencija RIA Novosti. Prema toj agenciji, Čurkin je stavio do znanja da će "Rusija uložiti veto" na taj nacrt. Agencija Itar-Tass je prenijela da je Čurkin rekao da "neće da izgovara riječ veto dok ne dobije zvanične instrukcije pred glasanje o tome".

Rusija neće podržati novi nacrt rezolucije SB UN o Kosovu, koji su predstavile SAD i EU, rekao je danas stalni predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin.

"Mi ne namjeravamo da radimo po američko-evropskom tekstu… Unijete popravke imaju čisto kozmetički karakter i ne daju odgovor ni na jednu osnovnu zabrinutost Rusije", rekao je Čurkin, prenijela je agencija RIA Novosti.

Prema toj agenciji, Čurkin je stavio do znanja da će "Rusija uložiti veto" na taj nacrt.

Agencija Itar-Tass je prenijela da je Čurkin rekao da "neće da izgovara riječ veto dok ne dobije zvanične instrukcije pred glasanje o tome".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register