Nanovo uraditi poglavlje ljudskih prava

Objavljeno: 31.05.2007, 11:22h

Stručnjaci Venecijanske komisije smatraju da poglavlje o ljudskim pravima Nacrta crnogorskog ustava treba ponovo uraditi i promijeniti odredbe o izboru sudija, čime bi bili ispunjeni zahtjevi Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, pišu Vijesti. To su glavne primjedbe u Nacrtu mišljenja VK koje će biti usvojeno na dvodnevnoj sjednici ovog ekspertskog pravničkog tijela Savjeta Evrope, koja počinje sjutra u Veneciji. Skupu će prisustvovati predsjednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić. Šefica odjeljenja za ustavnu saradnju VK Simona Granata Mengini rekla je Vijestima da su u Nacrtu ustava ispunjeni zahtjevi sa liste PSSE o građanskoj državi, smrtnoj kazni i civilnoj kontroli nad vojskom i bezbijednosnim službama, iako o tome treba više reći u zakonima.

Stručnjaci Venecijanske komisije smatraju da poglavlje o ljudskim pravima Nacrta crnogorskog ustava treba ponovo uraditi i promijeniti odredbe o izboru sudija, čime bi bili ispunjeni zahtjevi Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, pišu Vijesti.

To su glavne primjedbe u Nacrtu mišljenja VK koje će biti usvojeno na dvodnevnoj sjednici ovog ekspertskog pravničkog tijela Savjeta Evrope, koja počinje sjutra u Veneciji.

Skupu će prisustvovati predsjednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić.

Šefica odjeljenja za ustavnu saradnju VK Simona Granata Mengini rekla je Vijestima da su u Nacrtu ustava ispunjeni zahtjevi sa liste PSSE o građanskoj državi, smrtnoj kazni i civilnoj kontroli nad vojskom i bezbijednosnim službama, iako o tome treba više reći u zakonima.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register