CB: U prvom kvartalu 195 miliona eura stranih investicija

Objavljeno: 31.05.2007, 11:30h

U Crnu Goru je, u prvom kvartalu ove godine, stiglo više od 195 miliona eura direktnih stranih investicija. Taj iznos stranih investicija je za 193 odsto viši nego u istom periodu prošle godine, navodi se u saopštenju iz crnogorske Centralne banke kao i da je bruto društveni proizvod Crne Gore u prva tri mjeseca iznosio oko 434 miliona eura. Martovske cijene na kraju 2006. godine bile su veće 0,6 odsto, a deficit tekućeg računa platnog bilansa za isti period uvećan je 34 odsto i iznosio je 176 miliona eura. Visok deficit tekućeg računa platnog bilansa ocjenjen je kao posledica "investicionog buma" u Crnoj Gori, ali i nedovoljne konkurentnosti crnogorske privrede, dodaje se u saopštenju.

U Crnu Goru je, u prvom kvartalu ove godine, stiglo više od 195 miliona eura direktnih stranih investicija.

Taj iznos stranih investicija je za 193 odsto viši nego u istom periodu prošle godine, navodi se u saopštenju iz crnogorske Centralne banke kao i da je bruto društveni proizvod Crne Gore u prva tri mjeseca iznosio oko 434 miliona eura.

Martovske cijene na kraju 2006. godine bile su veće 0,6 odsto, a deficit tekućeg računa platnog bilansa za isti period uvećan je 34 odsto i iznosio je 176 miliona eura.

Visok deficit tekućeg računa platnog bilansa ocjenjen je kao posledica "investicionog buma" u Crnoj Gori, ali i nedovoljne konkurentnosti crnogorske privrede, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register