Milovanović: U Srebrenici počinjen ratni zločina

Objavljeno: 30.05.2007, 14:15h

Bivši načelnik Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Manojlo Milovanović je potvrdio danas pred Haškim tribunalom da je ubijanje muslimanskih zarobljenika poslije zauzimanja Srebrenice u ljeto 1995. godine bilo ratni zločin, prenosi agencija Beta. Milovanović svjedoči na suđenju oficirima VRS optuženim za genocid i ratne zločine u Srebrenici u julu 1995. godine. "Ne postoji opravdanje. To je ratni zločin", rekao je general Milovanović pošto mu je tužilac Piter Mekloski (Peter McCloskey) predočio borbeni izvještaj jedne jedinice Drinskog korpusa VRS u kojem piše da je 14. jula 1995. godine "zarobljeno i ubijeno između 1.000 i 1.500 neprijateljskih vojnika".

Bivši načelnik Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Manojlo Milovanović je potvrdio danas pred Haškim tribunalom da je ubijanje muslimanskih zarobljenika poslije zauzimanja Srebrenice u ljeto 1995. godine bilo ratni zločin, prenosi agencija Beta.

Milovanović svjedoči na suđenju oficirima VRS optuženim za genocid i ratne zločine u Srebrenici u julu 1995. godine.

"Ne postoji opravdanje. To je ratni zločin", rekao je general Milovanović pošto mu je tužilac Piter Mekloski (Peter McCloskey) predočio borbeni izvještaj jedne jedinice Drinskog korpusa VRS u kojem piše da je 14. jula 1995. godine "zarobljeno i ubijeno između 1.000 i 1.500 neprijateljskih vojnika".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register