Al Kaida uporedila Buša sa Miloševićem

Objavljeno: 30.05.2007, 20:53h

Pripadnik američkog ogranka Al kaide Adam Gadan zaprijetio je putem video snimka Americi još gorim napadom od onog koji je izveden 11. septembra 2001. godine, ukoliko se američke snage ne povuku iz svih muslimanskih zemalja, prenijele su agencije. Gadan je u poruci uporedio američkog predsjednika Džordža Buša sa Slobodanom Miloševićem i bivšim ruskim predsjednikom Borisom Jeljcinom riječima: "Postoje oni koji te veličaju, kao i tvoje prijatelje, krvožedne krstaše Miloševića i Jeljcina". Analitičari smatraju da je video snimak autentičan, te da teroristi na ovaj način žele da opravdaju buduće akcije.

Pripadnik američkog ogranka Al kaide Adam Gadan zaprijetio je putem video snimka Americi još gorim napadom od onog koji je izveden 11. septembra 2001. godine, ukoliko se američke snage ne povuku iz svih muslimanskih zemalja, prenijele su agencije.

Gadan je u poruci uporedio američkog predsjednika Džordža Buša sa Slobodanom Miloševićem i bivšim ruskim predsjednikom Borisom Jeljcinom riječima: "Postoje oni koji te veličaju, kao i tvoje prijatelje, krvožedne krstaše Miloševića i Jeljcina".

Analitičari smatraju da je video snimak autentičan, te da teroristi na ovaj način žele da opravdaju buduće akcije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register