Više od trećine LGBT populacije želi da ode iz Hrvatske

Objavljeno: 31.03.2007, 11:21h

Prema podacima iz dosad najopsežnijeg istraživanja o seksualnim i rodnim manjinama, koje je sprovela riječka lezbijska organizacija Lori, čak 80,6 posto hrvatskih lezbijki, homoseksualaca, biseksualnih, transrodnih ili transseksualnih (LGBT) osoba od svoje okoline skrivaju svoju seksualnu orijentaciju ili rodni identitet, objavio je zagrebački Jutarnji list. Istraživanje o procjeni potreba seksualnih i rodnih manjina obuhvatilo je 592 osobe u dobi od 16 do 59 godina, među kojima je najveći postotak ispitanika bio iz Zagreba, a zatim i iz Rijeke i Splita. Većina osoba koja je ispunila upitnik je muškog pola (73,1 posto), ženskog pola je bilo 24,5 posto, a 1,2 posto njih se izjasnilo kao transseksualne osobe. Zbog raznih vrsta diskriminacije na poslu, u porodici i u svakodnevnom životu, iz Hrvatske bi se u ovom trenutku iselilo čak 34,8 posto LGBT populacije.

Prema podacima iz dosad najopsežnijeg istraživanja o seksualnim i rodnim manjinama, koje je sprovela riječka lezbijska organizacija Lori, čak 80,6 posto hrvatskih lezbijki, homoseksualaca, biseksualnih, transrodnih ili transseksualnih (LGBT) osoba od svoje okoline skrivaju svoju seksualnu orijentaciju ili rodni identitet, objavio je zagrebački Jutarnji list.

Istraživanje o procjeni potreba seksualnih i rodnih manjina obuhvatilo je 592 osobe u dobi od 16 do 59 godina, među kojima je najveći postotak ispitanika bio iz Zagreba, a zatim i iz Rijeke i Splita.

Većina osoba koja je ispunila upitnik je muškog pola (73,1 posto), ženskog pola je bilo 24,5 posto, a 1,2 posto njih se izjasnilo kao transseksualne osobe.

Zbog raznih vrsta diskriminacije na poslu, u porodici i u svakodnevnom životu, iz Hrvatske bi se u ovom trenutku iselilo čak 34,8 posto LGBT populacije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register