Vujanović razgovarao sa DSS o Kosovu i ratnoj odšteti

Objavljeno: 29.03.2007, 21:02h

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović je, na Cetinju, razgovarao danas sa delegacijom Demokratske srpske stranke, koju je predvodio predsjednik Ranko Kadić.

Predstavnike DSS, koje je predsjednik Vujanović primio na njihov zahtjev, interesovao je Vujanovićev stav po pitanju Kosova i plaćanja ratne štete Hrvatskoj.

Iz kabineta predsjednika Vujanovića je saopšteno da je on, prilikom razgovora sa delegacijom DSS, rekao da će u pogledu ratne štete, Crna Gora "poštovati jasan i definitivan stav Međunarodnog suda pravde u Hagu, koji je po tužbi BIH utvrdio da Crna Gora nije pasivno legitimisana i da ne postoji državna obaveza naknade štete", ali da je "spremna da kroz krajnje simbolične gestove, kao prijatelj i dobar susjed" kompenzira štetu Hrvatskoj "pošto su na dubrovačkom ratištu, u okviru JNA i pod njenom komandom, učestvovali vojnici i rezervisti iz Crne Gore".

Što se stavova o Kosovu tiče, saopšteno je da je predsjednik Crne Gore kazao "da je taj odnos jasan i dosljedan i da iskazuje očekivanje od Beograda i Prištine da se, uz učešće međunarodne zajednice, pronađe održivo rješenje koje garantuje stabilne i trajne odnose".

Vujanović je rekao predstavnicima DSS da je Crna Gora "dosljedno afirmisala potrebu pronalaženja održivog rješenja, a svojim primjerom pokazivala da skladni međuetnički i međukonfesionalni odnosi mogu harmonično postojati na području Balkana".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register