Gašenje reaktora u Bugarskoj i Britaniji

Objavljeno: 31.12.2006, 17:00h

Dva reaktora u jedinoj bugarskoj nuklearnoj elektrani Kozloduj biće ugašena nekoliko sati prije ulaska Bugarske u Evropsku uniju 1. januara, saopštila je bugarska nacionalna električna kompanija. EU je zahtevala zatvaranje 25 godina starih reaktora, snage od po 440 megavata, iz bezbjednosnih razloga. Kozloduj će nastaviti da radi sa dva reaktora tipa VVER snage po 1.000 megavata. Britanska nuklearna grupa je saopštila da su danas isključeni reaktori u Dandžensu, jugoistočno od Londona, i u Sajzvelu, u istočnoj Engleskoj, čime su prestale da rade dvije najstarije nuklearne elektrane na svijetu.

Dva reaktora u jedinoj bugarskoj nuklearnoj elektrani Kozloduj biće ugašena nekoliko sati prije ulaska Bugarske u Evropsku uniju 1. januara, saopštila je bugarska nacionalna električna kompanija.

EU je zahtevala zatvaranje 25 godina starih reaktora, snage od po 440 megavata, iz bezbjednosnih razloga.

Kozloduj će nastaviti da radi sa dva reaktora tipa VVER snage po 1.000 megavata.

Britanska nuklearna grupa je saopštila da su danas isključeni reaktori u Dandžensu, jugoistočno od Londona, i u Sajzvelu, u istočnoj Engleskoj, čime su prestale da rade dvije najstarije nuklearne elektrane na svijetu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register