Krivokapić najavio mogući reizbor sudija

Objavljeno: 30.12.2006, 08:40h

Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić kazao je da se mučno osjećao kada je čuo za ishod suđenja za ubistvo Duška Jovanovića, direktora i glavnog urednika lista Dan i najavio mogući reizbor sudija u Crnoj Gori nakon donošenja novog ustava.

"Slučajevi, kao što je kažnjavanje ubica inspektora Šćekića i Duška Jovanovića, ugaoni su kamen za veliki iskorak naprijed, da država pokaže svoju snagu i odgovori izazovu ili da se vrati unazad i time osnaži prijetnja kriminala društvu. Ja vjerujem da država Crna Gora ima snagu da napravi iskorak naprijed", rekao je Krivokapić u razgovoru za Vijesti.

Na pitanje, da li može da tvrdi da je Crna Gora država vladavine prava koja garantuje sigurnost svim svojim građanima, Krivokapi’ je odgovorio da "Viši sud nije čitava sudska vlast", i da "jedan sudija ili sudsko vijeće nije čitav sudski sistem".

"Vjerujem da sudska vlast ima snage da u sljedećim instancama odgovori izazovu, da će tužilac podnijeti žalbu Apelacionom sudu i da će odluke tog suda izdržati provjeru vremena, struke i, iznad svega, provjeru svih nezavisnih posmatrača, od crnogorske do međunarodne javnosti", kazao je Krivokapić.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register