Protest protiv “ubijanja” Šešelja

Objavljeno: 02.12.2006, 20:18h

Prema procjeni srbijanske policije, oko 25 hiljada pristalica Srpske radikalne stranke danas se okupilo u centru Beograda, ispred zgrade ambasade SAD, kako bi dali podršku haškom optuženiku Vojislavu Šešelju koji tri sedmice štrajkuje glađu u haškom pritvoru u Scheveningenu. Okupljeni su uzvikivali parole "Hag ubica heroja", "Živjela Velika Srbija", "Živio Šešelj" i "Stop haškoj tiraniji", parolu pod kojom je današnjii skup i održan, a nosili su Šešeljeve fotografije i stranačke zastave. "Danas nismo slučajno ovdje, ispred ambasade najveće sile svijeta. Nismo slučajno ispred zgrade u kojoj Boris Tadić i Vojislav Koštunica dobijaju naloge i u kojoj podnose izvještaje", kazao je Šešeljev  zamjenik Tomislav Nikolić, dodajući da radikali traže da SAD prestanu sa ubijanjem Šešelja i uništavanjem Srbije.

Prema procjeni srbijanske policije, oko 25 hiljada pristalica Srpske radikalne stranke danas se okupilo u centru Beograda, ispred zgrade ambasade SAD, kako bi dali podršku haškom optuženiku Vojislavu Šešelju koji tri sedmice štrajkuje glađu u haškom pritvoru u Scheveningenu.

Okupljeni su uzvikivali parole "Hag ubica heroja", "Živjela Velika Srbija", "Živio Šešelj" i "Stop haškoj tiraniji", parolu pod kojom je današnjii skup i održan, a nosili su Šešeljeve fotografije i stranačke zastave.

"Danas nismo slučajno ovdje, ispred ambasade najveće sile svijeta. Nismo slučajno ispred zgrade u kojoj Boris Tadić i Vojislav Koštunica dobijaju naloge i u kojoj podnose izvještaje", kazao je Šešeljev  zamjenik Tomislav Nikolić, dodajući da radikali traže da SAD prestanu sa ubijanjem Šešelja i uništavanjem Srbije.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register