Cerić: Nema razloga za fobiju od vehabija

Objavljeno: 02.12.2006, 19:09h

Poglavar Islamske vjerske zajednice u BiH reisu-l-ulema Mustafa Cerić izjavio je da nema razloga za fobiju od bilo koga, pa ni od vehabija, za koje mnogi u BiH vjeruju da ugrožavaju islamsku tradiciju Bošnjaka. "Islamska zajednica je bila dovoljno snažna da riješi mnogo teža iskušenja proteklih godina, te je sigurno da je ona i sada snažna i odgovorna da jasno i nedvosmisleno istrajava u očuvanju islamske tradicije Bošnjaka", rekao je Cerić u intervjuu sarajevskom Dnevnom avazu. On je naveo da "mora biti poštovan red i poredak Islamske zajednice" i da je "bilo koje zastranjivanje u vjeri zlonamjerno i opasno za opstanak" Bošnjaka.

Poglavar Islamske vjerske zajednice u BiH reisu-l-ulema Mustafa Cerić izjavio je da nema razloga za fobiju od bilo koga, pa ni od vehabija, za koje mnogi u BiH vjeruju da ugrožavaju islamsku tradiciju Bošnjaka.

"Islamska zajednica je bila dovoljno snažna da riješi mnogo teža iskušenja proteklih godina, te je sigurno da je ona i sada snažna i odgovorna da jasno i nedvosmisleno istrajava u očuvanju islamske tradicije Bošnjaka", rekao je Cerić u intervjuu sarajevskom Dnevnom avazu.

On je naveo da "mora biti poštovan red i poredak Islamske zajednice" i da je "bilo koje zastranjivanje u vjeri zlonamjerno i opasno za opstanak" Bošnjaka.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register