U CG registrovano 68 lica inficirano AIDS-om

Objavljeno: 01.12.2006, 14:09h

Od početka epidemije HIV-a, u Crnoj Gori registrovano je 68 inficiranih osoba, od kojih je oboljelo 39, a umrlo 25, saopšteno je na konferenciji za novinare povodom Dana borbe protiv AIDS. Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja Miodrag Radunović je kazao da je više od 95 odsto inficiranih u dobi između 25 i 45 godina, dok je ispod 18 godina registrovana infekcija HIV-om kod 3 osobe. Prema nezvaničnim podacima, broj neregistrovanih inficiranih osoba je mnogo veći – od 600 do 800, što je oko jedan posto ukupne populacije, rekao je Radunović. Iako je broj registrovanih slučajeva zaraženih i oboljelih u Crnoj Gori relativno mali, postoji prijetnja za moguće rapidno povećanje oboljelih od te bolesti, dodao je on.

Od početka epidemije HIV-a, u Crnoj Gori registrovano je 68 inficiranih osoba, od kojih je oboljelo 39, a umrlo 25, saopšteno je na konferenciji za novinare povodom Dana borbe protiv AIDS. Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja Miodrag Radunović je kazao da je više od 95 odsto inficiranih u dobi između 25 i 45 godina, dok je ispod 18 godina registrovana infekcija HIV-om kod 3 osobe.

Prema nezvaničnim podacima, broj neregistrovanih inficiranih osoba je mnogo veći – od 600 do 800, što je oko jedan posto ukupne populacije, rekao je Radunović.

Iako je broj registrovanih slučajeva zaraženih i oboljelih u Crnoj Gori relativno mali, postoji prijetnja za moguće rapidno povećanje oboljelih od te bolesti, dodao je on.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register