Srbi traže od Hrvatske 172 miliona eura zbog Jasenovca

Objavljeno: 01.12.2006, 13:47h

Grupa bivših logoraša i potomaka žrtava ustaških logora u Drugom svjetskom ratu uputila je vlastima Republike Hrvatske prvi zvanični zahtjev za obeštećenje u iznosu od 172 miliona eura, piše banjalučki "Glas Srpske" Predsjednik republičkog Udruženja bivših logoraša iz Drugog svjetskog rata Gojko Knežević kazao je ovom listu da je zahtjev baziran na potresnim ispovijestima 18 bivših zatočenika ustaških logora u NDH, a njihove ispovijesti zabilježio je Dušan Bursać u svojoj knjizi "Anđeli u paklu". "Ovo je samo prvi u nizu zahtjeva, koje ćemo uputiti hrvatskim vlastima. Mnogo je onih kojima je ustaški režim oduzeo sve što se tada moglo oduzeti, pa čak i gole živote", tvrdi Knežević. Prema njegovim riječima, Udruženje bivših logoraša obavijestilo je i nadležna tijela RS o ovom poduhvatu, očekujući njihovu pomoć i podršku u daljem radu.

Grupa bivših logoraša i potomaka žrtava ustaških logora u Drugom svjetskom ratu uputila je vlastima Republike Hrvatske prvi zvanični zahtjev za obeštećenje u iznosu od 172 miliona eura, piše banjalučki "Glas Srpske"

Predsjednik republičkog Udruženja bivših logoraša iz Drugog svjetskog rata Gojko Knežević kazao je ovom listu da je zahtjev baziran na potresnim ispovijestima 18 bivših zatočenika ustaških logora u NDH, a njihove ispovijesti zabilježio je Dušan Bursać u svojoj knjizi "Anđeli u paklu".

"Ovo je samo prvi u nizu zahtjeva, koje ćemo uputiti hrvatskim vlastima. Mnogo je onih kojima je ustaški režim oduzeo sve što se tada moglo oduzeti, pa čak i gole živote", tvrdi Knežević.

Prema njegovim riječima, Udruženje bivših logoraša obavijestilo je i nadležna tijela RS o ovom poduhvatu, očekujući njihovu pomoć i podršku u daljem radu.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register