“Galebovi” lete u Skupštinu

Objavljeno: 01.12.2006, 11:58h

Pokret za promjene zatražiće hitno zakazivanje sjednice skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu kako bi bilo razmotreno pitanje ustupanja dva vojna aviona, najavio je Vijestima potpredsjednik te stranke Goran Batrićević, koji je ujedno i potpredsjednik ovog skupštinskog odbora. Ministarstvo odbrane besplatno je privatnom aeroklubu Naša krila ustupilo dvije letjelice "super galeb" G4, koje su, prema informacijama Vijesti, u najboljem stanju od cjelokupne avioflote preostale Crnoj Gori nakon podjele u nekadašnjoj vojsci SCG. Iako su avioni stari petnaestak godina, prema procjenama upućenih, njihova pojedinačna vrijednost je između 2,5 i 3 milona eura. Iz Ministarstva odbrane prekjuče su saopštili Vijestima da je početkom novembra na zahtjev aerokluba Naša krila, koji je kao sportsko društvo osnovan u martu ove godine, donijeta odluka o besplatnom ustupanju aviona. Funkciju ministra odbrane, uz premijersku, tada je još obavljao Milo Đukanović.

Pokret za promjene zatražiće hitno zakazivanje sjednice skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu kako bi bilo razmotreno pitanje ustupanja dva vojna aviona, najavio je Vijestima potpredsjednik te stranke Goran Batrićević, koji je ujedno i potpredsjednik ovog skupštinskog odbora.

Ministarstvo odbrane besplatno je privatnom aeroklubu Naša krila ustupilo dvije letjelice "super galeb" G4, koje su, prema informacijama Vijesti, u najboljem stanju od cjelokupne avioflote preostale Crnoj Gori nakon podjele u nekadašnjoj vojsci SCG. Iako su avioni stari petnaestak godina, prema procjenama upućenih, njihova pojedinačna vrijednost je između 2,5 i 3 milona eura.

Iz Ministarstva odbrane prekjuče su saopštili Vijestima da je početkom novembra na zahtjev aerokluba Naša krila, koji je kao sportsko društvo osnovan u martu ove godine, donijeta odluka o besplatnom ustupanju aviona.

Funkciju ministra odbrane, uz premijersku, tada je još obavljao Milo Đukanović.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register