EUFOR pokušao da uhapsi Karadžića

Objavljeno: 01.12.2006, 22:05h

EUFOR prije nekoliko dana izveli su još jednu akciju pokušaja lociranja i hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića. Prema informacijama državne televizije BiH, pripadnici evropskih stabilizacijskih snaga u BiH su i ovu akciju okončali neuspješno i to je sedma operacija pokušaja hapšenja Radovana Karadžića u poslednja tri mjeseca. Pripadnici EUFOR-a su pozvali sve građane koji raspolažu bilo kakvim informacijama o skrivanju optuženih za ratne zločine, da prijave lokalnoj policiji ili EUFOR-u. BHT1 navodi da je glavna tužiteljica Haškog tribunala Karla Del Ponte izjavila da se Ratko Mladić skriva u Srbiji, a Radovan Karadžić "uglavnom u BiH".

EUFOR prije nekoliko dana izveli su još jednu akciju pokušaja lociranja i hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića.

Prema informacijama državne televizije BiH, pripadnici evropskih stabilizacijskih snaga u BiH su i ovu akciju okončali neuspješno i to je sedma operacija pokušaja hapšenja Radovana Karadžića u poslednja tri mjeseca.

Pripadnici EUFOR-a su pozvali sve građane koji raspolažu bilo kakvim informacijama o skrivanju optuženih za ratne zločine, da prijave lokalnoj policiji ili EUFOR-u.

BHT1 navodi da je glavna tužiteljica Haškog tribunala Karla Del Ponte izjavila da se Ratko Mladić skriva u Srbiji, a Radovan Karadžić "uglavnom u BiH".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register