Tragovi radioaktivnih supstanci u avionima Britiš ervejza

Objavljeno: 30.11.2006, 13:41h

Slabi tragovi radioaktivnih supstanci otkriveni su danas u dva aviona Britiš ervejza u sklopu istrage smrti bivšeg ruskog špijuna Aleksandra Litvinjenka, saopštila je danas ta aviokompanija. Britiš ervejz nije, medjutim, precizirao o kojoj se vrsti radioaktivnih supstanci radi. Britanski ministar unutrašnjih poslova Džon Rid objavio je rezultate istrage nakon sastanka vladinog komiteta za hitne slučajeve. Dodao je da će biti ispitan još jedan avion, koji se nalazi u Moskvi, dok su druga dva na londonskom aerodromu Hitrou.

Slabi tragovi radioaktivnih supstanci otkriveni su danas u dva aviona Britiš ervejza u sklopu istrage smrti bivšeg ruskog špijuna Aleksandra Litvinjenka, saopštila je danas ta aviokompanija. Britiš ervejz nije, medjutim, precizirao o kojoj se vrsti radioaktivnih supstanci radi.

Britanski ministar unutrašnjih poslova Džon Rid objavio je rezultate istrage nakon sastanka vladinog komiteta za hitne slučajeve. Dodao je da će biti ispitan još jedan avion, koji se nalazi u Moskvi, dok su druga dva na londonskom aerodromu Hitrou.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register