Šteta od izlivanja Tare 20.000 eura

Objavljeno: 30.11.2006, 19:11h

Crnogorska vlada pomoći će ugroženima u opštini Mojkovac sa 20.000 eura kao nadoknadu štete od izlivanja Tare poslije odrona koji je zaustavio tok rijeke 23. novembra. Predsjednik komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda Suad Numanović izjavio je, na konferenciji za novinare, da je štetu nešto manju od 20.000 eura procijenila mojkovačka opštinska komisija. "Vlada je prihvatila izvještaj o šteti nastaloj od poplave i prihvatila da dalje interveniše, u slučaju pojave novih šteta", rekao je Numanović. Posebno tijelo analiziraće situaciju na mjestu gdje je formirana prirodna brana i napraviti predlog mjera kojim bi se spriječili eventualni novi odroni na Tari. Odron u mjestu Crna Poda 23. novembra formirao je prirodnu branu visine 25 i širine 200 metara, kojim je presiječen tok Tare i stvoreno vještačko jezero uzvodno od te prepreke. Rijeka je dan kasnije probila branu i nastavila da teče prirodnim koritom.

Crnogorska vlada pomoći će ugroženima u opštini Mojkovac sa 20.000 eura kao nadoknadu štete od izlivanja Tare poslije odrona koji je zaustavio tok rijeke 23. novembra.

Predsjednik komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda Suad Numanović izjavio je, na konferenciji za novinare, da je štetu nešto manju od 20.000 eura procijenila mojkovačka opštinska komisija.

"Vlada je prihvatila izvještaj o šteti nastaloj od poplave i prihvatila da dalje interveniše, u slučaju pojave novih šteta", rekao je Numanović.

Posebno tijelo analiziraće situaciju na mjestu gdje je formirana prirodna brana i napraviti predlog mjera kojim bi se spriječili eventualni novi odroni na Tari.

Odron u mjestu Crna Poda 23. novembra formirao je prirodnu branu visine 25 i širine 200 metara, kojim je presiječen tok Tare i stvoreno vještačko jezero uzvodno od te prepreke. Rijeka je dan kasnije probila branu i nastavila da teče prirodnim koritom.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register