Skupština prihvatila Izvještaj Medenice

Objavljeno: 30.11.2006, 19:09h

Skupština Crne Gore prihvatila je Izvještaj o radu Vrhovnog državnog tužioca Vesne Medenice za prošlu godinu, kao i preporuku da se više angažuje na suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije. Kako prenosi RTCG, Medenica je u završnoj riječi zatražila pomoć parlamenta u borbi protiv kriminala i korupcije u vidu izmjena Zakona o krivičnom postupku. "Na način što će se omogućiti specijalne istražne tehnike, odnosno mjere tajnog nadzora za počinioce krivičnih djela gdje je kazna zatvora preko pet godina, koja u sebi imaju elemente korupcije", kazala je ona. Medenica se založila i za poboljšanje materijalnog položaja tužilaca kako bi i dalje uspješno obavljali funkcije. Opozicija je kritikovala Izvještaj Medenice, navodeći da predstavlja puko grupisanje statističkih podataka uz površnu analizu, dok poslanici vladajuće koalicije nijesu učestvovali u raspravi. Sjednica će biti nastavljena u utorak, 5. decembra.

Skupština Crne Gore prihvatila je Izvještaj o radu Vrhovnog državnog tužioca Vesne Medenice za prošlu godinu, kao i preporuku da se više angažuje na suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije.

Kako prenosi RTCG, Medenica je u završnoj riječi zatražila pomoć parlamenta u borbi protiv kriminala i korupcije u vidu izmjena Zakona o krivičnom postupku.

"Na način što će se omogućiti specijalne istražne tehnike, odnosno mjere tajnog nadzora za počinioce krivičnih djela gdje je kazna zatvora preko pet godina, koja u sebi imaju elemente korupcije", kazala je ona.

Medenica se založila i za poboljšanje materijalnog položaja tužilaca kako bi i dalje uspješno obavljali funkcije.

Opozicija je kritikovala Izvještaj Medenice, navodeći da predstavlja puko grupisanje statističkih podataka uz površnu analizu, dok poslanici vladajuće koalicije nijesu učestvovali u raspravi.

Sjednica će biti nastavljena u utorak, 5. decembra.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register