Žene ne odustaju od smjene Bebe Džaković

Objavljeno: 29.11.2006, 14:05h

Ženske nevladine organizacije nastavile su danas akciju za smjenu dr Ljubice Bebe Džakovic sa mjesta predsjednike skupštinskog Odbora za rodnu ravnopravnost, zbog "seksističkih stavova pri zahtjevu da ustavnim regulisanjem ravnopravnosti polova". Deset ženskih NVO poručile su danas predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću da će, ukoliko parlament sam ne smijeni Ljubicu Džaković najkasnije do petka, 1. decembra, u ponedjeljak, 4. decembra, preduzeti odlučniju akciju po tom pitanju, prenio je Radio Slobodna Evropa. Ako budu primorane da sakupljaju 6000 potpisa za njenu smjenu, to će, prema riječima Ljupke Kovačević iz kotorske NVO Anima, protumačiti da je parlament Crne Gore seksistički, da je parlament Crne Gore za diskriminaciju žena u Crnoj Gori, da je parlament Crne Gore za ponovno vraćanje žena u 19. vijek". Žene su otvoreno pismo uputile i šefici vladine kancelarije za ravnopravnost polova Nadi Drobnjak, sa zahtjevom da iznese stav o izjavama predsjednice Odbora za ravnopravnost polova.

Ženske nevladine organizacije nastavile su danas akciju za smjenu dr Ljubice Bebe Džakovic sa mjesta predsjednike skupštinskog Odbora za rodnu ravnopravnost, zbog "seksističkih stavova pri zahtjevu da ustavnim regulisanjem ravnopravnosti polova".

Deset ženskih NVO poručile su danas predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću da će, ukoliko parlament sam ne smijeni Ljubicu Džaković najkasnije do petka, 1. decembra, u ponedjeljak, 4. decembra, preduzeti odlučniju akciju po tom pitanju, prenio je Radio Slobodna Evropa.

Ako budu primorane da sakupljaju 6000 potpisa za njenu smjenu, to će, prema riječima Ljupke Kovačević iz kotorske NVO Anima, protumačiti da je parlament Crne Gore seksistički, da je parlament Crne Gore za diskriminaciju žena u Crnoj Gori, da je parlament Crne Gore za ponovno vraćanje žena u 19. vijek".

Žene su otvoreno pismo uputile i šefici vladine kancelarije za ravnopravnost polova Nadi Drobnjak, sa zahtjevom da iznese stav o izjavama predsjednice Odbora za ravnopravnost polova.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register