Vladina komisija osudila Bebine seksističke izjave

Objavljeno: 28.11.2006, 20:14h

Kancelarija za ravnopravnost polova Vlade Crne Gore je osudila danas seksističke izjave dr Ljubice Bebe Džaković, predsjednice Odbora za ravnopravnost polova Skupštine Crne Gore. "Vjerujemo da negativni stav gospođe Ljubice Džaković o potrebi izrade rodno senzitivnog teksta crnogorskog ustava nije i stav Odbora za ravnopravnost polova Skupštine RCG. To jeste nov zahtjev, ali upravo zato ne treba robovati starom shvatanju, a još manje ga glorifikovati i nametati kao jednom za svagda dato rješenje. Neprihvatljivo je da predstavnik/ca proevropskih i reformskih snaga nediferenciranim izjavama daje povoda za različite interpretacije stvarnih razvojnih i demokratskih ciljeva Crne Gore", navedeno je u saopštenju vladine kancelarije za ravnopravnost polova.

Kancelarija za ravnopravnost polova Vlade Crne Gore je osudila danas seksističke izjave dr Ljubice Bebe Džaković, predsjednice Odbora za ravnopravnost polova Skupštine Crne Gore.

"Vjerujemo da negativni stav gospođe Ljubice Džaković o potrebi izrade rodno senzitivnog teksta crnogorskog ustava nije i stav Odbora za ravnopravnost polova Skupštine RCG. To jeste nov zahtjev, ali upravo zato ne treba robovati starom shvatanju, a još manje ga glorifikovati i nametati kao jednom za svagda dato rješenje. Neprihvatljivo je da predstavnik/ca proevropskih i reformskih snaga nediferenciranim izjavama daje povoda za različite interpretacije stvarnih razvojnih i demokratskih ciljeva Crne Gore", navedeno je u saopštenju vladine kancelarije za ravnopravnost polova.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register