Neredi na demonstracijama u Prištini

Objavljeno: 28.11.2006, 23:06h

U Prištini su izbili neredi tokom demonstracija pokreta Samoopredeljenje čiji su aktivisti zahtijevali da Kosovo odmah dobije nezavisnost. Oni su demonstrirali i zbog pregovora sa Beogradom o budućem statusu Kosova, kao i protiv lokalnih institucija za koje tvrde da "nijesu učinile dovoljno da Kosovo stekne nezavisnost", prenosi RTS. Do nereda je doslo kada su učesnici poceli da gađaju zgradu Vlade i Skupštine Kosova i sjedište UNMIK-a flašama sa crvenom farbom. Policija je intervenisala suzavcem, da bi rasturila demonstracije na kojima je učestvovalo nekoliko hiljada ljudi, uglavnom mladih. Predvodio ih je lider Samoopredeljenj‘ Albin Kurti. Nema podataka o povrijeđenima niti o uhapšenima. 

U Prištini su izbili neredi tokom demonstracija pokreta Samoopredeljenje čiji su aktivisti zahtijevali da Kosovo odmah dobije nezavisnost. Oni su demonstrirali i zbog pregovora sa Beogradom o budućem statusu Kosova, kao i protiv lokalnih institucija za koje tvrde da "nijesu učinile dovoljno da Kosovo stekne nezavisnost", prenosi RTS.

Do nereda je doslo kada su učesnici poceli da gađaju zgradu Vlade i Skupštine Kosova i sjedište UNMIK-a flašama sa crvenom farbom.

Policija je intervenisala suzavcem, da bi rasturila demonstracije na kojima je učestvovalo nekoliko hiljada ljudi, uglavnom mladih. Predvodio ih je lider Samoopredeljenj‘ Albin Kurti.

Nema podataka o povrijeđenima niti o uhapšenima. 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register