Beba Džaković ostaje pri svome stavu

Objavljeno: 28.11.2006, 14:20h

Dr Ljubica Beba Džaković, poslanica i predsjednica parlamentarnog Odbora za ravnopravnost polova, ponovila je danas da joj nijesu bliski stavovi ženskih nevladinih organizacija u vezi sa rodnom ravnopravnošću. "Te žene prvo treba da postanu svjesne sebe, svojih vrijednosti, pa tek onda da razmišljaju o tome da li će ih neko seksualno uznemiravati… I ja sam bila mlada i atraktivna žena, ljekarka i nikad se ne bih smatrala ženom ako mi niko ne bi prišao, ako mi se ne bi udvarao, ako me ne bi gledao, ali sam imala takav odnos da me nikad niko nije uznemiravao… samo onoliko koliko sam ja postavila barijeru…moja je želja bila važna, a ne njihova", kazala je Džaković za Radio Slobodna Evropa. Ona je kazala da joj je potpuno svejedno da li će biti predsjednik Odbora za ravnopravnost polova.

Dr Ljubica Beba Džaković, poslanica i predsjednica parlamentarnog Odbora za ravnopravnost polova, ponovila je danas da joj nijesu bliski stavovi ženskih nevladinih organizacija u vezi sa rodnom ravnopravnošću.

"Te žene prvo treba da postanu svjesne sebe, svojih vrijednosti, pa tek onda da razmišljaju o tome da li će ih neko seksualno uznemiravati… I ja sam bila mlada i atraktivna žena, ljekarka i nikad se ne bih smatrala ženom ako mi niko ne bi prišao, ako mi se ne bi udvarao, ako me ne bi gledao, ali sam imala takav odnos da me nikad niko nije uznemiravao… samo onoliko koliko sam ja postavila barijeru…moja je želja bila važna, a ne njihova", kazala je Džaković za Radio Slobodna Evropa.

Ona je kazala da joj je potpuno svejedno da li će biti predsjednik Odbora za ravnopravnost polova.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register