Albanske zastave u Bujanovcu i Preševu

Objavljeno: 28.11.2006, 14:15h

Grupa od dvadesetak Albanaca upala je danas u zgradu Skupštine opštine Bujanovac i na njoj postavilo albansku zastavu. Kako su javili beogradski mediji, oko zgrade SO Bujanovac nema policajaca u uniformi, a na zgradi su sada postavljene srpska i albanska zastava. I prošle godine Albanci su pokušali da istaknu zastavu na zgradi SO, ali ih je u tome spriječila policija. I Albanci u Preševu skinuli su danas zastavu Srbije za zgrade opštine i istakli tri zastave Albanije, za vrijeme proslave nacionalnog praznika te države 28. novembra – Dana zastave. Predsjednik opštine Preševo Ragmi Mustafa rekao je novinarima da taj dogadjaj ne treba tumačiti kao incident jer"i Albanci u Srbiji imaju pravo na svoje simbole".

Grupa od dvadesetak Albanaca upala je danas u zgradu Skupštine opštine Bujanovac i na njoj postavilo albansku zastavu.

Kako su javili beogradski mediji, oko zgrade SO Bujanovac nema policajaca u uniformi, a na zgradi su sada postavljene srpska i albanska zastava.

I prošle godine Albanci su pokušali da istaknu zastavu na zgradi SO, ali ih je u tome spriječila policija.

I Albanci u Preševu skinuli su danas zastavu Srbije za zgrade opštine i istakli tri zastave Albanije, za vrijeme proslave nacionalnog praznika te države 28. novembra – Dana zastave.

Predsjednik opštine Preševo Ragmi Mustafa rekao je novinarima da taj dogadjaj ne treba tumačiti kao incident jer"i Albanci u Srbiji imaju pravo na svoje simbole".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register