Sa “Orlovog leta” skinuta oznaka tajnosti

Objavljeno: 05.11.2006, 22:22h

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Vesna Medenica skinula je oznaku tajnosti sa postupka koji se vodi protiv lica uhapšenih u policijskoj akciji Olov let, u kojoj je uhapšeno 17 osoba sa područja Malesije, saopšteno je večeras iz njenog kabineta. "U vrijeme trajanja istrage, koja je pod oznakom tajnosti, u sredstvima javnog informisanja počela se voditi neutemeljena rasprava manipulacijom činjenica koje su utvrđene u predkrivičnom postupku, dajući pogrešnu sliku o opravdanosti akcije i zakonitosti njenog sprovođenja", navela je Medenica razloge zbog za skidanje oznake tajnosti  sa postupka.   Medenica je zatrazila od Osnovnog drzavnog tužioca da pribavi sve pritužbe na eventualna prekoračenja ovlašćenja i primjenu sile prilikom hapčenja u akciji Orlov let.

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Vesna Medenica skinula je oznaku tajnosti sa postupka koji se vodi protiv lica uhapšenih u policijskoj akciji Olov let, u kojoj je uhapšeno 17 osoba sa područja Malesije, saopšteno je večeras iz njenog kabineta.

"U vrijeme trajanja istrage, koja je pod oznakom tajnosti, u sredstvima javnog informisanja počela se voditi neutemeljena rasprava manipulacijom činjenica koje su utvrđene u predkrivičnom postupku, dajući pogrešnu sliku o opravdanosti akcije i zakonitosti njenog sprovođenja", navela je Medenica razloge zbog za skidanje oznake tajnosti  sa postupka.  

Medenica je zatrazila od Osnovnog drzavnog tužioca da pribavi sve pritužbe na eventualna prekoračenja ovlašćenja i primjenu sile prilikom hapčenja u akciji Orlov let.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register