Sibirski tigrovi nijesu žrtve krijumčara

Objavljeno: 01.11.2006, 21:15h

Par sibirskih tigrova koji su početkom nedelje navodno ilegalno prebačeni iz BiH u Crnu Goru, nalazi se u Sutomoru, kod svog vlasnika Stojana Sekulovića, u pripremljenim kavezima. Sekulović je izjavio agenciji Beta da "nije krijumčario tigrove", da ga je policija privela zbog "nesporazuma", te da je on "legalni vlasnik" dva primjerka te ugrožene vrste divljih mačaka. Crnogorska policija uhapsila je početkom nedelje tri osobe koje sumnjiči da su iz BiH u Crnu Gori ilegalno prebacili dva sibirska tigra, teška po oko 200 kilograma. Istražni sudija Osnovnog suda u Nikšiću Vukota Vujačić je saslušao Beogradjane Gorana Koprivicu i Vuka Vukoslavovića, i Baranina Stojana Sekulovića, i pustio ih da se brane sa slobode. Vujačić je agenciji Beta rekao da su njih trojica prešli granicu mimo graničnog prelaza, te da nijesu imali "potrebne dozvole" za transport životinja. Vlasnik sibirskih tigrova tvrdi da je životnje dobio na poklon od prijatelja iz Zagreba i Republike Srpske i dodaje da namjerava da ih drži kao kućne ljubimce na svom imanju u Sutomoru. Veterinarka Dragana Grbić-Sekulović, koja je pregledala tigrove, rekla je agenciji Beta da su divlje mačke "zbrinute na adekvatan način", da su bile "umorne od puta", i da se "dobro osjećaju". Ona, medjutim nije mogla da precizira da li će životnje ostati u Sutomoru, ali je navela da one moraju odredjeno vrijeme da provedu na posmatranju. Ministarstvo zastite životne sredine koje je, po pisanju medija, "muku mučilo sa smještajem životinja," do sada se nije oglašavalo tim povodom. Par sibirskih tigrova vrijedan je oko 3.000 eura. Stručnjaci upozoravaju da je ta vrsta divljih mačaka ugrožena, i da ih je mnogo u "zarobljeništvu".

Par sibirskih tigrova koji su početkom nedelje navodno ilegalno prebačeni iz BiH u Crnu Goru, nalazi se u Sutomoru, kod svog vlasnika Stojana Sekulovića, u pripremljenim kavezima.

Sekulović je izjavio agenciji Beta da "nije krijumčario tigrove", da ga je policija privela zbog "nesporazuma", te da je on "legalni vlasnik" dva primjerka te ugrožene vrste divljih mačaka.

Crnogorska policija uhapsila je početkom nedelje tri osobe koje sumnjiči da su iz BiH u Crnu Gori ilegalno prebacili dva sibirska tigra, teška po oko 200 kilograma.

Istražni sudija Osnovnog suda u Nikšiću Vukota Vujačić je saslušao Beogradjane Gorana Koprivicu i Vuka Vukoslavovića, i Baranina Stojana Sekulovića, i pustio ih da se brane sa slobode.

Vujačić je agenciji Beta rekao da su njih trojica prešli granicu mimo graničnog prelaza, te da nijesu imali "potrebne dozvole" za transport životinja.

Vlasnik sibirskih tigrova tvrdi da je životnje dobio na poklon od prijatelja iz Zagreba i Republike Srpske i dodaje da namjerava da ih drži kao kućne ljubimce na svom imanju u Sutomoru.

Veterinarka Dragana Grbić-Sekulović, koja je pregledala tigrove, rekla je agenciji Beta da su divlje mačke "zbrinute na adekvatan način", da su bile "umorne od puta", i da se "dobro osjećaju".

Ona, medjutim nije mogla da precizira da li će životnje ostati u Sutomoru, ali je navela da one moraju odredjeno vrijeme da provedu na posmatranju.

Ministarstvo zastite životne sredine koje je, po pisanju medija, "muku mučilo sa smještajem životinja," do sada se nije oglašavalo tim povodom.

Par sibirskih tigrova vrijedan je oko 3.000 eura. Stručnjaci upozoravaju da je ta vrsta divljih mačaka ugrožena, i da ih je mnogo u "zarobljeništvu".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register