Šešelj ponovo udaljen iz sudnice

Objavljeno: 01.11.2006, 12:26h

Lider radikala Vojislav Šešelj udaljen je sa statusne konferencije u Haškom tribunalu, jer je, prema mišljenju Sudskog vijeća, istrajavao u ometanju postupka, pa ga je u nastavku zastupao advokat u pripravnosti Dejvid Huper. Na početku statusne konferencije Šešelj je insistirao da predsjedavajući Sudskog vijeća Alfons Ori udalji ili njega ili Hupera iz sudnice, istakavši da "u sudnici nema mjesta za obojicu". "Meni je psihički nepodnošljivo da trpim Hupera", rekao je Šešelj i, kao i na prethodnoj statusnoj konferenciji, ponovio da je Huper "špijun i lažov koji ometa njegovu odbranu". Šešelj se protivi odluci Suda da mu dodijeli advokata u pripravnosti i traži da se brani sam. Sudija Ori upozorio je više puta Šešelja da će ga, ako nastavi da ometa postupak, udaljiti iz sudnice. Ori je rekao Šešelju da, ako se ne slaže sa nekom odlukom, ima na raspolaganju pravne lijekove, ali da to svakako nijesu ometanje rada i reda. Šešelj je zatražio da bude udaljen i da ga više nikad ne dovedu u sudnicu ukoliko Huper bude sjedio u njoj, poslije čega je sudija Ori odlučio da Šešelj, zbog ometanja postupka, bude udaljen. Lider radikala optužen je za ratne zločine u BiH, Hrvatskoj i Vojvodini od 1991. do 1995. godine. Šešelj se sam predao Tribunalu u februarau 2003. godine i od tada čeka da mu počne suđenje.

Lider radikala Vojislav Šešelj udaljen je sa statusne konferencije u Haškom tribunalu, jer je, prema mišljenju Sudskog vijeća, istrajavao u ometanju postupka, pa ga je u nastavku zastupao advokat u pripravnosti Dejvid Huper.

Na početku statusne konferencije Šešelj je insistirao da predsjedavajući Sudskog vijeća Alfons Ori udalji ili njega ili Hupera iz sudnice, istakavši da "u sudnici nema mjesta za obojicu".

"Meni je psihički nepodnošljivo da trpim Hupera", rekao je Šešelj i, kao i na prethodnoj statusnoj konferenciji, ponovio da je Huper "špijun i lažov koji ometa njegovu odbranu".

Šešelj se protivi odluci Suda da mu dodijeli advokata u pripravnosti i traži da se brani sam.

Sudija Ori upozorio je više puta Šešelja da će ga, ako nastavi da ometa postupak, udaljiti iz sudnice. Ori je rekao Šešelju da, ako se ne slaže sa nekom odlukom, ima na raspolaganju pravne lijekove, ali da to svakako nijesu ometanje rada i reda.

Šešelj je zatražio da bude udaljen i da ga više nikad ne dovedu u sudnicu ukoliko Huper bude sjedio u njoj, poslije čega je sudija Ori odlučio da Šešelj, zbog ometanja postupka, bude udaljen.

Lider radikala optužen je za ratne zločine u BiH, Hrvatskoj i Vojvodini od 1991. do 1995. godine. Šešelj se sam predao Tribunalu u februarau 2003. godine i od tada čeka da mu počne suđenje.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register