PEN Centar Trsta osudio napad na Brkovića

Objavljeno: 01.11.2006, 14:31h

Učesnici Regionalne konferencije PEN Centra Trsta s indignacijom i zaprepaštenjem primili su vijest o zločinačkom aktu protiv poznatog pjesnika i romanopisca Jevrema Brkovića, predsjednika Dukljanske Akademije nauka i umjetnosti, u kojem je ozbiljno ranjen, a njegov saradnik Srđan Vojičić izgubio život. Učesnici Prve regionalne konferencije PEN Centra Trsta izražavaju solidarnost sa PEN Centrom Crne Gore i apeluju na Vladu Crne Gore da provede hitnu i efikasnu istragu i privede odgovorne pravdi. Takođe su izrazili želju da se preduzmu sve potrebne mjere kako se slični akti nasilja ne bi ponovili u budućnosti te stvorili uslovi da se sačuva puna sloboda izražavanja. Učesnici tršćanske Regionalne konferencije i predstavnici Austrije, Bosne i Hercegovine, Češke Republike, Crne Gore, Srbije, Slovačke, Slovenije i Švicarske (Reto-romanski centar) izrazili su kolegi Jevremu Brkoviću punu solidarnost i želje za brz oporavak, navodi se u saopštenju.

Učesnici Regionalne konferencije PEN Centra Trsta s indignacijom i zaprepaštenjem primili su vijest o zločinačkom aktu protiv poznatog pjesnika i romanopisca Jevrema Brkovića, predsjednika Dukljanske Akademije nauka i umjetnosti, u kojem je ozbiljno ranjen, a njegov saradnik Srđan Vojičić izgubio život.

Učesnici Prve regionalne konferencije PEN Centra Trsta izražavaju solidarnost sa PEN Centrom Crne Gore i apeluju na Vladu Crne Gore da provede hitnu i efikasnu istragu i privede odgovorne pravdi.

Takođe su izrazili želju da se preduzmu sve potrebne mjere kako se slični akti nasilja ne bi ponovili u budućnosti te stvorili uslovi da se sačuva puna sloboda izražavanja.

Učesnici tršćanske Regionalne konferencije i predstavnici Austrije, Bosne i Hercegovine, Češke Republike, Crne Gore, Srbije, Slovačke, Slovenije i Švicarske (Reto-romanski centar) izrazili su kolegi Jevremu Brkoviću punu solidarnost i želje za brz oporavak, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register