Medenica: Čekamo dokaze

Objavljeno: 01.11.2006, 19:50h

Vrhovna državna tužiteljka Crne Gore Vesna Medenica izjavila je da hrvatsko tužilaštvo još nije dostavilo valjane dokaze protiv eventulanih počinilaca ratnih zločina na dubrovačkom ratištu sa teritorije Crne Gore. Hrvatska i Crna Gora potpisale su u julu ove godine Sporazum o saradnji o krivičnom gonjenju počinilaca ratnih zločina. To se posebno odnosi na one koji imaju državljanstvo ili žive na području Hrvatske ili Crne Gore. "Neće se ulaziti u postupak prije dobrih, valjanih i dokaza koji će biti onakvi da se može zasnivati osnovana sumnja. Mi još nikakve dokaze nijesmo dobili", rekla je Medenica. "Hrvatski tužilac treba da ustupi dokaze, a mi da procenimo da li su ti dokazi dovoljni i valjano da krenemo u postupak", rekla je Medenica novinarima u Budvi. Sporazum obuhvata krivična djela ratnih zločina protiv čovječnosti i genocida, koji su počinjeni na području Hrvatske ili nad državljanima te zemlje, a čiji počinioci imaju prebivalište ili državljanstvo Crne Gore.

Vrhovna državna tužiteljka Crne Gore Vesna Medenica izjavila je da hrvatsko tužilaštvo još nije dostavilo valjane dokaze protiv eventulanih počinilaca ratnih zločina na dubrovačkom ratištu sa teritorije Crne Gore.

Hrvatska i Crna Gora potpisale su u julu ove godine Sporazum o saradnji o krivičnom gonjenju počinilaca ratnih zločina. To se posebno odnosi na one koji imaju državljanstvo ili žive na području Hrvatske ili Crne Gore.

"Neće se ulaziti u postupak prije dobrih, valjanih i dokaza koji će biti onakvi da se može zasnivati osnovana sumnja. Mi još nikakve dokaze nijesmo dobili", rekla je Medenica.

"Hrvatski tužilac treba da ustupi dokaze, a mi da procenimo da li su ti dokazi dovoljni i valjano da krenemo u postupak", rekla je Medenica novinarima u Budvi.

Sporazum obuhvata krivična djela ratnih zločina protiv čovječnosti i genocida, koji su počinjeni na području Hrvatske ili nad državljanima te zemlje, a čiji počinioci imaju prebivalište ili državljanstvo Crne Gore.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register